De ce este riscantă ovarectomia?

O mulţime de femei se află anual, în situaţia de a fi supuse unei operaţii de ovarectomie. Aceasta presupune îndepărtarea ovarelor definitivă, datorită inflamării frecvente a acestora, dar şi datorită riscului pe care păstrarea lor îl prezintă. Ovarectomia poate conduce la dezvoltarea de cancer colorectal, susţin specialiştii în domeniu, care, sub nicio formă nu recomandă această procedură invazivă pentru rezolvarea unor probleme ce apar la aparatul genital feminin. Studiul, care a durat 46 de ani, are o concluzie clară, şi anume aceea că ovarectomia nu aduce nimic bun organismului uman, provocând riscul apariţiei cancerului.

Ovarectomia

Tot mai multe femei apelează la histerectomie, pentru prevenirea cancerului ovarian

Cancerul este un cuvânt care sperie pe mulţi dintre noi, deopotrivă femei şi bărbaţi, tineri şi vârstnici. Cancerul este boala mileniului III, ale căror cauze nu ne sunt cunoscute, ci ne bazăm doar pe presupuneri referitoare la alimentaţie sau stil de viaţă. Însă unele forme de cancer pot avea cauze clare, şi studiile în domeniu au demonstrat clar acest lucru. Aşadar, cancerul ovarian este frica cu care trăiesc multe femei de toate vârstele. De aceea, ele apelează la operaţii destul de complicate şi cu multe efecte secundare. Histerectomia este o operaţie ce se face pentru prevenirea instalării cancerului ovarian, însă poate provoca, pe de altă parte, cancer colorectal. Incidenţa acestui tip de cancer este foarte mare la femeile care au decis să îşi îndepărteze ovarele definitiv din aparatul genital.

Ovarectomia – riscuri imediate şi pe termen lung

Ovarectomia este, de fapt, o procedură chirurgicală oarecum sigură, prin care ambele ovare sunt îndepărtate. Pacienta nu suferă grave complicaţii, şi în cadrul acestei operaţii este anesteziată complet. Procedura de ovarectomie este adeseori asociată cu extirparea trompelor uterine, sau poate face parte din intervenţia chirurgicală de eliminare a uterului. Însă efectele acestei operaţii nu sunt uşoare. Dacă după doar câteva săptămâni femeile îşi pot relua activităţile de zi cu zi, după câţiva ani poate apărea riscul apariţiei cancerului colorectal. Medicii recomandă pacientelor să se decidă pentru o operaţie prin care să li se îndepărteze ovarele numai când există formaţiuni anormale la nivelul acestora, altfel riscă să se confrunte cu osteoporoza şi cancerul colorectal.

Lasă un comentariu...

*