Ce să mănânci ca să combați cancerul de sân?

Cancerul de sân reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită în rândul femeilor, din ultimii ani. Rata mortalității este foarte mare, datele arată rezultate din ce în ce mai alarmante, mai mult de jumătate dintre femeile care suferă de cancer mor întrucât nu cunosc cum anume să combată această formă agresivă de boală.

Cancerul-de-san

Conform Globocan, în România, în fiecare an sunt înregistrate 7929 de cazuri noi de cancer, dintre care se înregistrează circa 3101 decese anual. De cele mai multe ori femeile ajung la medic foarte târziu, în stadii în care nu mai pot fi recuperate medical. Neglijența acestora, lipsa de informare, dar și forma destul de agresivă de cancer determină rata mortalității, mereu în creștere.

Piersicile combat cancerul de sân!

Cu toate acestea, studiile arată că anumite alimente consumate zilnic pot preveni cancerul de sân.

Cel mai recent studiu arată că prin consumul a trei piersici pe zi, ar putea fi oprită creșterea celulelor canceroase din organismul femeii. Acest experiment a fost realizat pe șoareci de laborator, astfel s-a ajuns la concluzia că prin consumul unui extract de piersici zilnic ar putea fi stopată evoluția cancerului mamar.

Cercetătorii au avut drept argument compușii piersicilor, mai exact compușii polifenolici fiind cei responsabili în prevenirea cancerului de sân. Potrivit lor, piersicile conțin compuși care reușesc să omoare celulele de tip canceros. În plus, nu afectează în niciun fel celulele sănătoase din corp, fiind eficiente și pentru tratarea metastazelor.

Studiul a avut ca scop testarea șoarecilor de laborator, astfel li s-a introdus acestora sub piele un tip de celule canceroase foarte agresiv, MDA-MB-435. În schimb, li s-a administrat șoarecilor extract de piersici și astfel s-a observat că acțiunea acestor celule canceroase a fost oprită din evoluție. Și pentru a avea efect în cazul oamenilor, ar fi necesar ca femeile să consume minim 3 piersici zilnic. Studiul aparține dr. Luis Cisneros-Zevallos.

Ce alte alimente combat cancerul de sân?

Oricine este preocupat de găsirea leacului perfect pentru combaterea cancerului de sân. Cu toate că multe femei ajung târziu la medic, există persoane care cunosc cât de importantă este alimentația pentru a preveni îmbolnăvirea organismului.

Dincolo de piersici, cancerul de sân poate fi prevenit cu numeroase alimente extrem de sănătoase, alimente pe care le recomandăm pentru consumul zilnic. Iată mai jos ce trebuie să conțină dieta ta împotriva cancerului mamar:

1. Fasolea neagră conține o cantitate mare de antioxidanți. De aceea, introdusă în alimentația zilnică ați putea preveni cancerul mamar. Chiar și așa, și celelalte tipuri de fasole pot fi la fel de sănătoase și potrivite combaterii acestei afecțiuni. Prin introducerea în alimentație a fasolei negre, circulația estradiolului este blocată, iar rata de îmbolnăvire este mult mai mică.

2. Afinele conțin mulți antioxidanți, puternici în lupta cu cancerul mamar. Afinele sunt colorate astfel datorită acidului clorogenic, cu ajutorul cărora organismul ar putea ține la distanță efectele radicalilor liberi.

3. Broccoli este foarte sănătos consumului din fiecare zi. Conține numeroase proprietăți, vitamine și minerale care ne ajută să facem față oricăror provocări noi în lupta cu boala. De asemenea, conține sulforafan, un compus ce ține la distanță cancerul mamar ori pe cel de prostată.

4. Semințele de in sunt la fel de bune pentru cancerul de sân. La baza acestei recomandări stă studiul realizat de cercetătorii din cadrul Universității din Toronto care sfătuiesc femeile să consume zilnic minim 2 linguri de semințe de in.

5. Ceaiul verde conține catechine, un compus ce luptă aproape cu orice tip de celule canceroase de la nivelul corpului. Este bine să consumi zilnic ceai verde, pentru o sănătate puternică.

Lasă un comentariu...

*