Când poate devenii cafeaua un pericol pentru sănătate?

Cafeaua

Cu o aromă plăcută și un efect reconfortant, cafeaua a fost întotdeauna apreciată pentru potențialul ei recreativ. Însă pe măsură ce lumea a devenit mai rapidă și mai agitată, rolul cafelei ca energizant a ajuns să îl depășească în importanță pe acela de simplă plăcere. Consumul a crescut în consecință. […] vezi mai mult »

Pot bolnavii de cancer să bea cafea?

Bolnavii-de-cancer-pot-bea-cafea

De cele mai multe ori când suferim de boli interne ni se spune să evităm excesele de “alcool, cafea, țigări și mâncăruri sărate sau picante”. Acest lucru se întâmplă cu o frecvență suficient de mare încât să căpătăm impresia că cele patru consumabile implicate sunt întotdeauna toxice, sau toxice prin […] vezi mai mult »

De ce este important consumul de fibre în cancer

Consumul-de-fibre-in-cancer

„Actualmente se estimează ca 30% din toate cancerele se corelează cu natura regimului alimentar’. Richard Beliveau – biochimist Una dintre recomandările referitoare la dieta corectă în prevenția și terapia cancerului este consumul de fibre alimentare. Fibrele sunt alcătuite dintr-un amestec de compuși glucidici, precum peptină, celuloze, hemiceluloze și lignine. Fibrele […] vezi mai mult »