Uleiul de cimbru şi beneficiile lui în lupta cu cancerul

Situaţiile disperate necesită măsuri disperate. În această afirmaţie se pot regăsi o mulţime de oameni ce suferă de cea mai necruţătoare boală a momentului, cancerul. Indiferent de sex, vârstă, de viaţa pe care ai dus-o, cancerul nu iartă, şi fură cei mai frumoşi ani pe care ar trebui să îi petrecem alături de familie, de prieteni, să ne bucurăm de micile plăceri ale vieţii. În momentul diagnosticării cu cancer, în mintea şi în sufletul bolnavului se produc o serie de modificări, de temeri, de regrete. Atitudinea pesimistă pune stăpânire pe pacienţii care suferă de cancer şi caută soluţii disperate pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, pentru a avea şansa la o luptă corectă cu această boală, şi pentru a-şi prelungi durata de viaţă. Una din cele mai importante descoperiri ale momentului în ceea ce priveşte tratarea cancerului este uleiul de cimbru.

Uleiul-de-cimbru

Uleiul de cimbru ucide celulele cancerului de sân, ovarian şi pulmonar

Cimbrul este o plantă căreia mulţi dintre noi nu îi acordăm importanţă. O cultivăm în grădină, în ghiveci, o cumpărăm de la magazin proaspătă sau uscată, însă nu ne gândim ce beneficii ar putea să aibă asupra organismului nostru. De fapt, mirosul înţepător şi gustul ciudat ne îndepărtează oarecum de folosirea cimbrului la diverse preparate. Recent, cercetările în domeniu au demonstrat că uleiul de cimbru (Thymus Vulgaris) conţine timol într-o cantitate impresionantă, de 20 până la 54 la sută. Timolul este un compus din gama biocide, substanțe care pot distruge toate organismele dăunătoare. În combinaţie cu alte produse biocide, uleiul de cimbru ajută la creşterea atributelor antimicrobiene.

Uleiul de cimbru distruge 97 la sută din celulele canceroase!

Cimbrul este o plantă originară din zona Mediteraneană, folosit cel mai adesea de către greci în bucătăria tradiţională, în combinaţie cu uleiul de măsline. Acum, cercetătorii axându-se pe proprietăţile uleiului de cimbru, au descoperit că această combinaţie folosită de către greci este ideală pentru distrugerea cancerului. De fapt, în Grecia, rata cancerului este la jumătate faţă de cea din Statele Unite ale Americii sau din restul Europei.

Uleiul de cimbru conţine un antioxidant puternic ce luptă împotriva cancerului

Pe lângă proprietăţile anti-fungice şi anti-bacteriene ale uleiului de cimbru, acesta mai conţine şi un puternic antioxidant care are rolul de eliminare a celulelor canceroase. Cercetătorii de la Universitatea din Turcia au descoperit că uleiul de cimbru are efecte benefice asupra pacientelor ce suferă de cancer la sân. Uleiul de cimbru cauzează moartea celulelor canceroase şi eliminarea apariţiei complicaţiilor sau a recidivelor. În urma acestor concluzii, uleiul de cimbru poate fi recomandat cu căldură pacienţilor bolnavi de cancer, ce caută metode alternative de a-şi mări durata de viaţă.

Lasă un comentariu...

*