STATISTICI

Vezi aici statistici cu privire la cazurile de cancer din România și străinătate.

Cazuri tot mai numeroase de cancer se anunță în viitor

Cazuri-tot-mai-numeroase-de-cancer

În ciuda eforturilor realizate în ultimii ani în domeniul prevenirii cancerului și a unor pronosticuri îmbucurătoare pentru SUA, se așteaptă ca numărul de cazuri de cancer la nivel global să crească semnificativ în următorii ani. Ultimul raport eliberat de Organizația Mondială a Sănătății estimează o creștere de 57% a numărului […] vezi mai mult »

Care este scopul celor două evenimente: Ziua de luptă împotriva cancerului și Ziua de luptă împotriva cancerului la sân?

Ziua-de-lupta-impotriva-cancerului

În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (International Agency for Research on Cancer — IARC) acordă sprijin Uniunii pentru Controlul Internațional al Cancerului (Union for International Cancer Control — UICC) pentru a organiza și promova toate acțiunile menite să diminueze povara globală a […] vezi mai mult »

Există sau nu în România gratuitate pentru bolnavii de cancer?

Gratuitate-pentru-bolnavii-de-cancer

Fiecare bolnav de cancer ar trebui tratat gratuit în România, chiar dacă nu este asigurat. Legea 95/2006 prevede că toate persoanele fără venituri, cu afecțiuni cuprinse în programele naționale (inclusiv cele oncologice) sunt asigurate fără plata contribuției. Trebuie doar să se înregistreze în această calitate la casa de asigurări de […] vezi mai mult »