Despre UICC și asociațiile care fac parte din acest consiliu!

UICC (Union for International Cancer Control) este o organizație care a fost înființată cu scopul de a ajuta comunitățile din întreaga lume, care activează în domeniul sănătății, în lupta împotriva cancerului.

UICC-Global-Cancer-Control

Deviza acestei organizații este: „Noi reunim comunitățile celor care luptă împotriva cancerului cu scopul de a reduce mortalitatea, de a promova egalitatea de șanse și cu scopul de a introduce controlul cancerului pe agenda sănătății și dezvoltării globale”.

UICC a fost fondată în anul 1933, are sediul în Geneva și reunește peste 900 de organizații, din 155 de țări. Sunt reprezentate asociații importante de luptă împotriva cancerului, ministere ale sănătății și institute de cercetare din mai multe țeri, organizații ale bolnavilor de cancer și pacienților.

UICC este practic guvernată de organizațiile membre, care se reunesc, odată la doi ani, într-un Congres Mondial al Cancerului. Organizația este condusă de o echipă formată din 17 directori, aleși la Congres, care acționează ca un corp executiv.

UICC colaborează strâns cu asociații și organizații cheie ale Organizației Națiunilor Unite, cum ar fi: Organizația Mondială a Sănătății, Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului, Programul de Acțiune pentru Terapia Cancerului și are statutul de consultant al Consiliului Economic și Social al ONU.

De asemenea, UICC oferă membrilor săi din întreaga lume o oportunitate de a acționa în domeniul sănătății la o scară globală.

În fiecare an se estimează că pot muri din cauza cancerului aproape opt milioane de oameni, din întreaga lume, unii dintre ei rămânând nediagnosticați, iar numărul deceselor ar putea crește la douăsprezece milioane până în anul 2030.

Din aceste motive, UICC se dedică reducerii mortalității din cauza cancerului și a lansat o Declarație Mondială a Cancerului.

Această chemare la acțiune cuprinde câteva obiective de atins până în anul 2025. Iată care sunt acestea:

  • Programe de vaccinare la nivel global împotriva virusului hepatitei B, a HPV (virusul papilloma uman), cu scopul de a preveni cancerul ficatului și cancerul de col cervical.
  • Reducerea substanțială a migrării celor care luptă împotriva cancerului, prin programe de training cu specialiști în domeniu.
  • Disponibilitatea la nivel global a medicamentelor și tratamentelor.
  • Demontarea miturilor și concepțiilor eronate despre cancer.

UICC este total dedicată atingerii acestor obiective ale Declarației Mondiale a Cancerului, prin încheierea unor parteneriate strategice, care implică membrii organizației, precum și alte institute, asociații sau companii interesate de lupta împotriva cancerului.

Membrii organizației, cred că împreună putem salva milioane de vieți dacă ne concentrăm pe tot ceea ce trebuie făcut, cu următoarele ținte majore:

  • Reunirea unei comunități internaționale cu scopul de a controla incindența cancerului.
  • Reprezentare legală și socială, cu scopul de a așeza cancerul pe agenda sănătății globale.
  • Coordonarea unor programe cu impact global.

Lasă un comentariu...

*