În România, 1 milion de români suferă de cancer! Iată ce spune IMAS!

În România, 1 milion de români suferă de cancer, așa după cum arată un studiu realizat de IMAS. În același timp, cercetările atestă faptul că peste 4 milioane de români au avut în familie un caz de cancer, producând mare suferință.

Romani-care-sufera-de-cancer

Rezultatele studiului sunt cutremurătoare, mai ales că patologia oncologică este destul de agresivă, reușind de cele mai multe ori să sfârșească dramatic. Cifrele studiului sunt în creștere, iar tratamentul administrat pacienților este lăsat la voia întâmplării, ținând cont și de numărul mici de specialiști de la nivelul țării noastre. Deși studiul arată un număr mare de oameni bolnavi de cancer, se arată că numărul de medici oncologi în România este sub 300, situație mai mult decât alarmantă.

Ca atare, soluțiile nu se întrezăresc. Pe de o parte ar fi necesară implicarea statului în screeningul acestui diagnostic, iar pe de altă parte este nevoie de responsabilizarea socială – fiecare persoană ar trebui să fie conștientă de necesitatea de a ajunge la medic pentru investigații și prevenție.

La medic, pentru consult de rutină!

Consultul medical de rutină este absolut necesar, mai ales dacă privim către numărul mare de persoane ce suferă de cancer. De regulă, cancerul descoperit în faza incipientă are mari șanse de vindecare, comparativ cu metastaza generalizată, atunci când implicarea medicilor poate fi comparată cu puterea destinului.

În cazul depistării unui astfel de diagnostic, medicii ar putea prescrie o schemă de tratament potrivită pentru vindecarea grabnică, suferința ar fi mai mică, iar costurile de vindecare ar fi și ele raportate la acest stadiu de început.

De aceea, este nevoie ca pacienții să ajungă la medic fie că suferă sau au bănuială că ar fi bolnavi, fie că nu. De regulă, cancerul are o evoluție tăcută, astfel că ultima fază te-ar putea lua pe nepregătite.

Deși originile medicinii constau în prevenție și nu în tratament sau lupta cu boala nu toți românii sunt conștienți de acest lucru. Ajung la medic târziu, într-o fază în care nimeni nu le mai poate da nicio speranță. Din păcate, numărul celor ce suferă de cancer în întreaga lume se află pe un trend ascendent, astfel că grija pentru sănătate și pentru combaterea acestei afecțiuni ar trebui să fie prioritară.

Screening, programe naționale pentru combaterea cancerului!

Necesitatea unor programe de screening este mare. În situația unui număr atât de mare de bolnavi de cancer este nevoie ca tot mai multe autorități să militeze pentru conștientizarea riscului de cancer și pentru consecințele dezastruoase ale acestei afecțiuni.

În urma unor manifestări pentru conștientizarea acestei afecțiuni, oamenii ar trebui să învețe că prevenția poate salva vieți. De aceea, pe lângă înalta expertiză medicală, devotamentul medicilor și tehnologie avansată, românii au astăzi nevoie de conștientizarea nevoii de a ajunge la medic pentru un consult medical de specialitate, fie că suferă sau nu de ceva.

Lasă un comentariu...

*