TIPURI DE CANCER

Vezi aici care sunt toate tipurile de cancer.

Ce tipuri de cancer au tendința de a recidiva?

Cancerele-cu-cea-mai-mare-rata-de-recidiva

Vorbim de recidiva atunci când cancerul se întoarce în organism, după ce a fost eliminat prin tratament, și absența lui a putut fi confirmată pentru o anumită perioadă de vreme. În funcție de locul afectat, au fost catalogate trei mari tipuri de recidivă: Recidiva locală: cancerul s-a întors în aceeași […] vezi mai mult »

Leucemia

Leucemia-celule

Un cancer al celulelor sanguine sau al măduvei osoase, leucemia afectează de regulă globulele albe (leucocitele), alternându-le funcția în cadrul sistemului imunitar și rata de reproducere. În unele cazuri de leucemie, globulele albe se pot înmulții excesiv, aglomerând căile sanguine și limfatice. De multe ori, cancerul se răspândește la organele […] vezi mai mult »

Cancerul pulmonar

Cancerul-pulmonar

Deși reprezintă numai a treia cea mai răspândită formă de cancer, cancerul pulmonar ocupă lejer prima poziție în ceea ce privește mortalitatea. 88% dintre persoanele afectate de această boală ajung să moară la mai puțin de 5 ani de la diagnostic. Din punct de vedere biologic, cancerul pulmonar se caracterizează […] vezi mai mult »