Care este anticorpul care distruge cancerul?

Cancerul este o boală necruţătoare, care poate apărea la orice vârstă, indiferent de stilul de viaţă sănătos pe care am încercat să îl avem, sau de cât de mult ne-am fi ferit de unii compuşi şi alimente care ştim că ar fi dăunat organismului nostru. Însă unii dintre noi au nenorocul de a fi diagnosticaţi cu cancer, iar din acel moment, toate strădaniile noastre par în zadar. Se încep investigaţiile amănunţite, recomandarea tratamentului medicamentos, sau a chimioterapiei, care nu fac altceva decât să distrugă celulele canceroase, dar şi pe cele sănătoase. Rezultatul este un organism prea slăbit pentru a face faţă şi altor provocări ce apar pe parcursul vieţii. Dar poate că nu este totul pierdut şi, chiar dacă nu este diagnosticat la timp, cancerul poate fi vindecat în mod miraculos cu substanţe la care nici nu ne-am fi aşteptat! Există speranţe de viaţă pentru bolnavii de cancer care adoptă terapii alternative, cum este şi terapia cu anticorpi!

Anticorpul-care-distruge-cancerul

Ce presupune terapia cu anticorpi şi cum poate aceasta distruge cancerul?

Un grup de cercetători americani de la Duke University sunt responsabili de crearea acestui anticorp-minune care ţinteşte celulele canceroase, declanşând, totodată, un răspuns imun cu rolul de a ucide tumorile. Celulele sănătoase sunt însă lăsate întregim nevătămate în această terapie cu anticorpi. În plus, nici nu s-au înregistrat efecte secundare semnificative pe subiecţii supuşi până acum terapiei cu anticorpi. Specialiştii urmăresc să schimbe răspunsul sistemului imunitar în lupta cu cancerul, lăsându-l să lupte şi să elimine complet tumora.

Cum a fost creată terapia cu anticorpi?

Tratarea cancerului are acum o abordare mult mai aproape de cerinţele şi de dorinţele pacienţilor. Tot ceea ce aceştia vor este să nu mai sufere de pe urma efectelor chimioterapiei, ci să adopte o metodă de tratament mai blândă, şi totodată mai eficientă. Aşa a luat naştere terapia cu anticorpi. Cercetătorii au realizat, de-a lungul studiilor efectuate, că un anticorp derivat uman poate distruge celulele canceroase, protejând totodată celulele sănătoase. Aceşti oameni de ştiinţă au extras de la pacienţii capabili să dezvolte acest anticorp celule albe şi le-au clonat în vederea creării unor anticorpi maturi. Anticorpul a fost testat pe numeroşi pacienţi ce sufereau de forme de cancer variate, inclusiv cancer pulmonar, de sân sau gastric.

Noile studii arată posibilitatea dezvoltării unui nou tratament pentru cancer pe baza anticorpului uman

Cu greu au găsit grupul de cercetători americani finanţare pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectul şi testările pe subiecţi umani, dar şi pe cobai de laborator. Însă acum lucrurile merg din ce în ce mai bine şi lumea începe să înţeleagă potenţialul tratamentului cu anticorpul uman ce poate distruge celulele canceroase!

Lasă un comentariu...

*