Imuno-oncologia îmbunătăţeşte rata de supravieţuire!

Cancerul este cuvântul de care ne temem cel mai mult atunci când mergem la un control la medic. Fie că facem analize de rutină sau un control mai amănunţit, indiferent de stilul de viaţă sănătos pe care încercăm să îl adoptăm, se întâmplă ca în viaţa unora dintre noi să apară perioade de cumpănă. Acestea sunt reprezentate de un diagnostic clar si răspicat din partea medicului specialist, care spune scurt şi la obiect ‘suferiţi de cancer’. Întreaga lume se prăbuşeşte în acel moment, nu mai vedem nicio cale de ieşire din situaţia în care ne aflăm, avem impresia că un cancer este o boală ce nu se poate trata sau că doar cei norocoşi au posibilitatea să scape cu viaţă din această încercare şi să trăiască ani mulţi şi fericiţi, bucurându-se şi mai mult de viaţă. Însă acest lucru este total fals. La o căutare mai amănunţită pe internet, veţi găsi metode bune care nu dau greş şi îmbunătăţesc rata de supravieţuire în cazul pacienţilor care suferă de cancer, printre are se numără şi imuno-oncologia.

Imuno-oncologia

Imuno-oncologia revoluţionează complet tratamentul cancerului

Deşi pentru unii pare doar un vis frumos, se poate scăpa de cancer, această boală se poate trata iar pacientul poate trăi o perioada îndelungată fără alte probleme şi fără recidive. În cadrul celui mai mare congres de oncologie din lume, ASCO, anul acesta s-au adus în vedere progrese semnificative în creşterea calităţii vieţii, precum şi a ratei de supravieţuire in cazul pacienţilor cu melanom metastatic, dar şi celor ce suferă de forme foarte agresive de cancer pulmonar şi renal.

Ce presupune imuno-oncologia?

De la an la an, tratamentele imuno-oncologice încep să capete din ce în ce mai mulţi adepţi în rândul persoanelor ce suferă de cancer în diferite forme. Lupta împotriva cancerului poate fi câştigată şi cu ajutorul unor terapii cel puţin neconvenţionale. Acestea activează sistemul imunitar al organismului, îl fac capabil de recunoaşterea celulelor tumorale, şi într-un final, de distrugerea acestora. Unele forme de cancer sunt şi foarte greu de depistat, de aceea oamenii ajung târziu la medic şi li se propune soluţia chimioterapiei, a operaţiilor, şi a altor tratamente alopate care de multe ori distrug celulele sănătoase.

Rezultatele conferinţei de presă în urma întâlnirii ASCO

Aceste rezultate sunt de-a dreptul spectaculoase. În domeniul imunologiei oncologice, s-a demonstrat faptul că melanomul metastatic poate fi învins, iar rata de supravieţuire pe termen lung este mult îmbunătăţită de la an la an. De asemenea, în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer renal, aceştia şi-au îmbunătăţit şansa la o viaţă mai bună cu patru ani. Cancerul pulmonar pare o boală care cu adevărat ar speria pe oricine. Însă cu ajutorul tratamentelor imuno-oncologice, pacienţii au o rată de supravieţuire dublă faţă de cea oferită de terapiile convenţionale.

Concluzii

Pacienţii care suferă de cancer în diverse forme şi etape ştiu cât de greu este să lupte cu această boală nemiloasă. De asemenea, apropiaţii acestora sunt în stare să meargă după un elixir magic, dacă acesta ar exista, numai să îi vadă pe cei dragi sănătoşi, bucurându-se de viaţă. Iată că de acum exista posibilitatea tratării cancerului cu medicamente imuno-oncoligice, care sunt special create pentru a valorifica toate capacităţile naturale ale sistemului imunitar al pacienţilor. Cu siguranţă, în anii ce vor veni, varianta tratamentelor imuno-oncologice va fi de preferat celei clasice!

Lasă un comentariu...

*