Tratamente cancer convenționale

Vezi aici toate metodele convenționale de tratament pentru cancer.

Radioterapia cu protoni

Radioterapia-cu-protoni

În cazul tumorilor maligne, pentru distrugerea celulelor canceroase prin radioterapie, de obicei sunt folosite radiaţii gamma – fotoni, care provin din dezintegrarea unei surse radioactive de cobalt 60; în anumite cazuri se folosesc și radiaţii beta-electroni. Deoarece aceste particule sunt absorbite pe tot parcursul lor către zona tumorală, acestea afectează, […] vezi mai mult »

Radioterapia

Radioterapia

După bolile sistemului circulator, cancerul este a doua cauză de deces în lume și o serie de terapii vin astăzi în sprijinul bolnavilor. Radioterapia se folosește ca metodă convențională de tratament în peste 60% din cazurile de cancer din Europa. Folosită pentru tratarea cancerului încă din anul 1895, când au […] vezi mai mult »

Chimioterapia

Chimioterapia

Chimioterapia este un tratament convențional care folosește medicamentele numite citostatice (administrate pe cale orală sau intravenos) pentru a distruge celulele maligne. Celulele maligne (canceroase) cresc și se divid rapid, chimioterapia acționând prin oprirea sau încetinirea creșterii acestora, cu scopul de a le elimina și de a minimaliza efectele asupra celulelor […] vezi mai mult »