Cele mai populare remedii naturiste împotrivă cancerului

Cancerul este o problemă de sănătate suficient de severă încât să ne oblige să ne asumăm rolul unui cercetător în domeniul medical. Să căutăm avid după soluții salvatoare, urmărind toate descoperirile în materie de terapie a cancerului.

Remedii-naturiste-cancer---sucuri-naturale

Și nu de puține ori ne aplecăm asupra soluțiilor naturiste…

Terapia Gerson:

Operă a unui medic german din perioada începutului de secol 20, terapia Gerson are la bază o teorie unanim recunoscută ca valabilă în comunitatea oamenilor pasionați de remedii naturiste. Teoria în cauză stipulează că organismul uman și-a încetat evoluția undeva în paleolitic, drept urmare este cel mai bine adaptat la dietă omului din paleolitic.*

În consecință, terapia Gerson presupune o dietă strictă, modelată în conformitate cu cunoștințele antropologilor de început de secol 20 despre meniul “omului natural”: fructe organice, netratate cu pesticide; cât mai multe serviri de legume fierte în ulei de măsline și crudități, în general. Ficat crud de vită pentru proteine și pentru vitamina B12. Sucuri naturale de legume și fructe.

Sucurile naturale de legume și fructe:

Conform institutului Gerson: “Sucul proaspăt presat din crudități oferă cea mai facilă și eficientă metodă de a aproviziona organismul cu o nutriție de înaltă calitate”. Pisarea prealabilă a mâncării ne scutește, ce-i drept de sarcină de a mesteca și oferă materie gata-fărâmițata pentru stomacul nostru. Metoda de combatere a cancerului presupune consumarea a 500 de ml de suc pe zi, cu o compoziție de morcovi și mere, alături de frunze verzi de plante că salată, spanacul sau ștevia.

Fortifiantele sistemului imunitar și leacurile băbești:

Este întotdeauna mai bine să previi o boală decât să o vindeci, și este deja o certitudine medicală că un sistem imunitar puternic poate preveni apariția cancerului.

Ceaiurile de plante specifice medicinei tradiționale europene sunt în mare măsură destinate contracarării infecțiilor și întăririi sistemului imunitar. Ceaiurile de valeriană, gălbenele sau sunătoare, folosite în general împotriva răcelii, acționează ca fortifiant al sistemului imunitar, în timp ce mușețelul este recunoscut că antiseptic.

Știm că remediile băbești – cel puțin acelea care se găsesc în farmacii – funcționează. De ce? Pentru că reprezintă produsul a sute de ani de încercări și eșecuri. Sunt soluțiile la care s-a ajuns prin pură experimentare, unde numai leacurile care nu dădeau rezultate erau repede uitate și cele eficiente erau transmise peste generații.

Diverse terapii de la “doctori” orientali:

Este greu să „nu” găsești pe internet metode homeopate de tratare a cancerului. O bună parte din ele își extrag autoritatea din ceea ce am putea numi “înțelepciunea orientului mistic”.

De la romanticii britanici până la ezoteriștii interbelici ca Savitri Devi și Mircea Eliade, “orientul mistic” în general și subcontinentul indian în special au exercitat o fascinație puternică asupra conștiinței occidentale.

O mulțime întreagă de auto-declarați doctori par să profite din plin de această fascinație, întrecându-se să ofere soluții pentru lupta cu cancerul, provenite din “medicina tradițională indiana”.

Aceste persoane ar putea foarte bine să ajungă multi-milionari în dolari, doar dacă și-ar vinde soluțiile de terapie (presupus funcționale) uneia dintre sutele de companii de farmaceutice sau de homeopatice de pe piață. În loc să facă asta, își vând produsele direct clientului prin site-uri stângaci realizate, pe internet. Cred că asta spune tot.

*Este cât se poate de adevărat că strămoșii noștri din paleolitic și din epoca bronzului nu obișnuiau să moară de cancer. Îi lăsăm pe cititor să dibuiască de ce.

Lasă un comentariu...

*