Puterea plantelor medicinale în lupta împotriva cancerului!

Capacitatea plantelor medicinale și a produselor naturiste de a stopa cancerul și dezvoltarea tumorilor ne este confirmată de terapeuți, medici sau foști bolnavi.

Cancerul-si-terapia-cu-plante

Informațiile despre vindecări, deși numeroase, dau naștere unor interpretări contradictorii.

Plantele medicinale pot vindeca sau stopa cancerul. De asemenea, pot fi de ajutor în terapiile clasice, prin potențarea acțiunii acestora sau ameliorarea efectelor secundare.

În fruntea listei acestora se află vâscul, spânzul și mărul-lupului.

Vâscul

Se poate spune că în 40% din cazurile de cancer, după tratamentul cu vâsc nu se mai poate vorbi de boală. Deși crește cu ușurință pe crengile coniferelor, cel mai potrivit este vâscul care crește pe măr, prun, păr, dar și stejar.

Tratamentul constă în injectarea subcutanată a produsului pe bază de vâsc, iar dozele se stabilesc pentru fiecare bolnav în parte. După a cincea injecție încep să apară primele indicii despre răspunsul pozitiv al organismului: îmbunătățirea calității somnului și reapariția poftei de mâncare.

Spânzul

Aspectul mai puțin obișnuit, faptul că apare timpuriu – aproape din zăpadă – toxicitatea ridicată, precum și proprietățile curative deosebite, i-au dat o „personalitate” aparte

Tratamentul cu spânz al cancerului este indicat în situația în care bolnavul nu poate tolera tratamentul cu vâsc sau suferă de febră asociată tumorilor.

Au existat numeroase cazuri de leucemie, limfom malign, mielom multiplu care au fost vindecate în urma tratamentelor cu spânz.

În cazuri de cancer pulmonar, dacă bolnavul scuipă sânge când tușește, are insuficienţă respiratorie şi prezintă semne ale secreţiilor bronhiilor, inhalarea extractelor de spânz s-a dovedit eficientă.

Doza minimă de pulbere este de 0,25 grame de rădăcină pisată (doza maximă pentru copii), iar cea maximă nu trebuie să depăşească un gram pe zi pentru adulți. Dozele sunt prescrise în funcţie de vârsta, greutatea şi starea generală a sănătăţii bolnavului. La infuzare sau decoct se pun maximum două grame la un litru de apă, se filtrează cu mare grijă, astfel încât bucățile de rădăcină să nu ajungă în lichidul strecurat. Se păstrează la frigider și se iau progresiv două lingurițe (în prima zi) până la douăzeci de lingurițe (zilele 20 și 21), de trei ori pe zi, cu condiția să nu existe reacții adverse. Administrarea internă se face numai la sfatul medicului şi sub supraveghere.

Mărul-lupului

Este una dintre cele mai puternice plante medicinale din flora noastră, mai ales prin efectele sale imunostimulatoare intense.

Fără a fi atât de toxic ca spânzul, mărul-lupului acționează la nivelul rinichilor şi a tubului digestiv, în doze mari dând reacţii adverse. În doze mici (până la 1,5 grame pe zi pentru un adult), administrat timp de maxim o lună, nu prezintă nici un efect advers, fiind chiar un remediu rapid în tratarea cancerului pulmonar, de piele, mamar şi de colon.

Infuzie pentru uz intern : se toarnă 200 ml apă clocotită peste o linguriță de plantă. Se lasă la infuzat, la temperatura camerei, până devine călduț, se strecoară și se consumă pe parcursul aceleiași zile.

Extern, sub formă de infuzie (preparată asemănător, dar se folosesc 250 ml apă) se poate folosi astfel:

Cancer intestinal, genital, de rect, de prostată  – clismă o dată la două zile. În cazul în care clismele sunt contraindicate, se fac zilnic băi de şezut.

Cancer genital la femei– în afară de clismă, se face o irigaţie vaginală (cu acelaşi tip de preparat ca la clisme), o dată la trei-patru zile, seara, înainte de culcare.

Cancer esofagian, al limbii – gargară cu infuzie de mărul-lupului, tătăneasă şi muşeţel, preparată întocmai ca şi cea pentru clisme. Se vor face și clisme o dată la două zile.

Cancer de piele – clismă o data la două zile. În plus se aplică zilnic o cataplasmă cu tătăneasă şi mărul-lupului. Aplicarea cataplasmelor se repetă până la dispariţia totală a leziunii.

Lasă un comentariu...

*